Author :All posts by Škola

Posted in : Obavještenja on by : Škola Comments: 0

Na osnovu zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju i Pravilnika o internoj evaluaciji znanja učenika osnovnih i srednjih škola i eksternoj procjeni znanja učenika osnovnih škola Kantona Sarajevo, obavještavamo učenike III I VI razreda da će se polaganje eksterne procjene znanja u školskoj 2018/2019. godini obaviti po slijedećem rasporedu: III razred: 1. Ponedjeljak, 10.06.2019. godine:..

Posted in : Obavještenja on by : Škola Comments: 0

JU OŠ “Hašim Spahić” Ilijaš objavljuje Javni poziv za dostavljanje pismenih ponuda za odabir najpovoljnijeg ponuđača za zakup školske kuhinje. Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja su registrovana za obavljanje ugostiteljsko-uslužne djelatnosti pružanja prehrambenih usluga. Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 03.06.2019. godine (ponedjeljak) u 10:00 sati. Javno otvaranje ponuda obavit će..

Posted in : Obavještenja on by : Škola Comments: 0

U Ministarstvu za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo provode se aktivnosti u vezi sa donošenjem Plana upisa učenika u prvi razred srednjih škola u školskoj 2019/2020. godini. S tim u vezi, koristimo se prilikom da Vas informiramo da će Odluka za prijem učenika u prvi razred srednjih škola Kantona Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“,..

Posted in : Obavještenja on by : Škola Comments: 0

Oglas za upis djece, školskih obaveznika u prvi razred osnovne škole u školskoj 2019/2020. godini možete preuzeti  OVDJE

Posted in : Aktuelnosti on by : Škola Comments: 0
Banner

Život u slobodi, život u suverenoj Bosni i Hercegovini je kroz višestoljetnu prošlost naroda koji su Bosnu i Hercegovinu smatrali svojom domovinom, predstavljao je najvažniji cilj i smisao borbe za nezavisnu Bosnu i Hercegovinu. Ove godine se navršava 27. godina od sticanja nezavisnosti naše domovine koja je međunarodno priznata u svojim granicama. Svim učenicima, roditeljima..

Posted in : Aktuelnosti, Obavještenja on by : Škola Comments: 0
Banner

OBAVJEŠTENJE Obavještavamo učenike i roditelje da je, po školskom kalendaru, zbog Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, petak, 1.mart 2019. godine neradni dan, te da se redovan odgojno-obrazovni proces nastavlja u ponedjeljak, 04.03.2019. godine po ranije utvrđenom rasporedu smjena

Posted in : Aktuelnosti on by : Škola Comments: 0
Banner

Učenici VI razreda,  25.02.2019. godine počeli su sa pohađanjem “Škole skijanja” na Bjelašnici.  “Škola skijanja” je projekat Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo.  Učenici naše škole imaju priliku da nauče i usavrše tehnike skijanja, ta da uživaju na svježem planinskom zraku. Djelić atmosfere  možete pogledati na fotografijama.  

Posted in : Obavještenja on by : Škola Comments: 0
Banner

Poštovani roditelji i dragi učenici, obavještavamo vas da će u mjesecu martu biti sprovedena interna evaluacija. Interna evaluacija će se ralizovati u prvoj smjeni na drugom školskom času , odnosno  od 8.50 – 9.35  sati i to: Bosanski jezik i književnost, Hrvatski jezik i književnost i Srpski jezik i književnost /drugi razred/ 25.03.2019.godine Moja okolina/..

Posted in : Aktuelnosti on by : Škola Comments: 0
Banner

Vrijedni učenici  naše škole sa učiteljicom Edinom Hurić  pripremili su razrednu predstavu Ježeva kućica koju su roditelji gledali sa oduševljenjem. Na kraju predstave učenici su dobili čestitke i veliki aplauz.  

Posted in : Obavještenja on by : Škola Comments: 0

U SKLADU SA ČLANOM 12 STAV (2) PRAVILNIKA O PRAĆENJU, VREDNOVANJU I OCJENJIVANJU UČENIKA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U KANTONU SARAJEVO, SLUŽBENE NOVINE KANTONA SARAJEVO BROJ 24/18 OBJAVLJUJE SE OKVIRNI KALENDAR PISANIH PROVJERA ZNANJA ZA SVA RAZREDNA ODJELJENJA. Plan pismenih provjera znanja za   II  polugodište školske  2018/2019. godine  možete preuzeti ako kliknete na link ispod…